Hoppa till innehåll

Driv och tålamod

  • av
Bokomslag Sister Suicide
Sister Suicide finns nu i bokhandeln.

Jag som lektör har en liten, liten del i författarens romanbygge. Trots det känner jag en otrolig stolthet när ett manus jag arbetat med finns i bokhandeln. Men framför allt är jag glad att jag får möjlighet att vara med om att författarens dröm och önskan blir verklighet.

Jag lektörsläste Sister Suicide i våras och nu finns den i bokhandeln. Så otroligt bra jobbat av författaren Kris Kite! Alla som någon gång skrivit på ett längre projekt vet vilket arbete det ligger bakom att en bok blir till. Först måste författaren så klart ha en idé. Men det som jag tror behövs mest är driv och tålamod.

Många har någon gång tänk tanken att de ska skriva en bok. Och många har säkert också börjat sitt skrivprojekt – ibland med flera olika idéer. Sen finns det plötsligt en massa trådar och påbörjade romanprojekt som på olika sätt och av olika anledningar fastnat i stavelsen. Kanske räcker inte tålamodet, eller så måste drivet användas för annat i livet. Och så kanske självförtroendet säger ifrån. ”Vem är jag att tro att jag kan bli författare?”.

Om du vill skriva och har en tanke med ditt skrivande, då är mitt förslag att du tar kontakt med en lektör som kan bli din coach i skrivandet. Eller se om det finns någon skrivarkurs som passar dig. Många studieförbund har bra kurser. Se dig om och uppfyll din önskan. Det är verkligen inte omöjligt att just du blir den som i framtiden kan titulera dig författare.

Läs mer om Sister Suicide och var du kan köpa den.

Duktiga lektörer hittar du hos Litterära konsulter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *