Aktuellt

Lina Areklew

Återigen har jag glädjen att se en av böckerna jag lektörsläst i bokhandeln. Det är verkligen en förmån att få vara en del av att en författare når sina drömmar! Våren 2019 lektörsläste jag manuset till Ur askan och jag kan verkligen rekommendera den till alla som vill läsa en riktigt bra och välskriven kriminalroman.

Så här skriver förlaget om boken på sin hemsida:
”Fredrik Fröding överlever en av Europas värsta färjekatastrofer. Ned i djupet med Estonia följer båda hans föräldrar. Hans bror Niklas spolas av en av flottarna i väntan på räddning. Kroppen hittas aldrig och Fredrik vägrar ge upp hoppet om att han överlevt.

Tjugofem år senare ser Fredrik sin bror utanför ett hotell i Stockholm tillsammans med ägaren Adam Ceder. Fredrik följer efter Ceder till ön Ulvön för att ställa honom mot väggen om broderns existens, men innan han hinner göra det hittas Ceder brutalt mördad. Utredningen hamnar hos en person ur Fredriks förflutna, Örnsköldsvikspolisen Sofia Hjortén. När Fredrik blir misstänkt för mordet är hon den enda som tror på hans oskuld.”

Du kan bland annat köpa boken på Akademibokhandeln och Bokus. Ur askan finns också som ljudbok på Storytel.

Läs mer om författaren Lina Areklew på Strawberry Förlag.

Kurs i kreativt skrivande

Det planeras för en kurs i kreativt skrivande där vi tillsammans fångar just din livsberättelse! 

Vill du att dina barn och barnbarn ska få läsa din livshistoria? Har du något viktigt att berätta men vet inte hur du ska säga det? Skriv!

Vi möts vid fyra tillfällen.

Första gången tänker vi brett – vad har jag att berätta?

Andra gången går vi in lite mer på djupet – hur ska jag formulera mig och vilken ton ska jag ha?

Tredje gången tar vi all tid till att faktiskt skriva! 

Vid fjärde träffen har du säkert kommit en bit in i ditt skrivprojekt. Eller så kanske du känner dig helt klar. Vi följer upp och summerar. Den som vill får gärna dela sin text med oss andra.

Mer information om kursen kommer! Första kursen sker i Halmstad. Skicka ett meddelande till mig om du vill veta mer eller är intresserad av att delta.

”Den längsta resan är resan inåt.”

Dag Hammarskjöld