Hoppa till innehåll

Slutspurt!

  • av
Läser bok i solen

Om mindre än två veckor är jag klar lektör! Sedan i september förra året har jag funderat extra mycket över struktur och dramaturgi, karaktärers trovärdighet och perspektiv. Den här helgen avslutar jag kursens uppgifter med att kommentera mina kurskamraters lektörsutlåtanden på egna manus. Jag kan bara konstatera att de är så bra! Kloka kommentarer och förslag och insiktsfulla reflektioner. Så glad jag är att under den här kursen hos Litterära konsulter få diskutera och utvecklas tillsammans med dem!

I veckan skickar jag mitt sista egna lektörsutlåtande inom kursen till författaren och hoppas att det ska hjälpa henne att slutföra manuset och skicka det till förlag. Och så klart hoppas jag att förlaget ska ge ut det – det är så bra!

Trots att vi inte är klara med kursen och färdiga lektörer ännu så är flera av mina kurskamrater redan i full gång med att hjälpa och coacha författare i deras romanbygge. Så kul att följa dem och se deras utveckling. Själv är jag precis i startgroparna.

Det är vår i luften och solen skiner! Nu ska jag uppdatera mig om vad vi gått igenom under kursen så att allt verkligen sitter på examensdagen. Snart färdig lektör!