Hoppa till innehåll

Kom igång med ditt skrivande!

  • av
Körsbärsbommor

Så här på våren borde det finnas massor av inspiration för att skriva! Men tyvärr är det inte alltid så. Det är så mycket annat som gör att jag inte tar mig tiden att skriva.

Om du vill skriva ska du ta dig tiden till det. Gör helt enkelt skrivtiden viktig! Prioritera tid för skrivande! Kanske ska du schemalägga tid för skrivande? Precis som du planerar och schemalägger andra saker i ditt liv. Då blir skrivandet viktigt och du ser på skrivandet på ett nytt sätt.

Idag hade vi i Litterära konsulter en workshop om att komma igång med sitt skrivande. På frågan varför deltagarna vill skriva var svaren tydliga:

  • Det gör mig glad!
  • Jag älskar att läsa och vill också skriva!
  • För att jag har så mycket i huvudet som jag känner vill ut!
  • För att uttrycka tankar och observationer om människor och livet!
  • Det är inspirerande att skriva!
  • För att det minskar min psykiska ohälsa!

Oavsett anledningen till att just du vill skriva så tycker jag att du ska göra det! Det gäller bara att forcera hindren och komma igång! Och ta dig tiden till det!

Om du vill använda sommaren till tio veckors planerat skrivande så anmäl dig till Sommarskolan 2019! Då får du dagliga skrivlektioner under tio veckor och respons på din text av en personlig lektör varje vecka på sammanlagt 50 sidor.

Läs mer och anmäl dig redan idag till Sommarskolan 2019. Eller läs mer under fliken Aktuellt!

Hoppas du kommer med så kanske det blir jag som blir din personliga lektör i sommar!