Hoppa till innehåll

Rallarrosor och kombucha!

Min mormor brukade alltid säga att när rallarrosorna blommat över är sommaren slut. 

Det har varit en härlig sommar på många sätt. Just denna sommar har jag haft förmånen att vara en av lektörerna i Litterära konsulters sommarskola. Så många fantastiska texter jag fått läsa under dessa tio sommarveckor. Jag är så glad och tacksam att ni författare är så modiga och låter mig läsa och ge respons. 

Vi skriver alla av olika anledningar. Någon för att den mår bra av det och någon för att få ur sig det som är svårt. Och någon annan för att den har en berättelse inom sig som måste ut. Men många skriver också texter som ingen annan får ta del av.

Oavsett varför vi skriver så gör vi det för att vi mår bra av det. Men det vet vi nog alla att den där första gången när ens text ska läsas och granskas kan vara väldigt obehaglig. Därför är det extra kul att jag i sommar fått läsa texter från författare som inte tidigare låtit andra läsa. Jag tycker verkligen att ni är modiga och jag hoppas ni fått med er inspiration och motivation från sommarskolan som gör att ni fortsätter skriva! Och framför allt låter andra läsa.

En annan sak som hände i sommar var att jag fick en scobysvamp av en vän. Så nu skördas kombucha i vårt kök och det blåser lite nya vindar i min kropp. Ni som vet vad jag talar om förstår och ni andra kan med fördel läsa boken ”Kimchi och kombucha” av Soki Choi. Så får ni kanske också lite nya kunskaper och insikter om bakterier och vad de är bra för.

Min mormor verkade veta allt men jag vågar påstå att hon hade fel när det gäller rallarrosorna. Med 28 grader i luften och 21 grader i havet är sommaren verkligen inte slut.

1 kommentar till “Rallarrosor och kombucha!”

 1. Hej Gith!
  Vilken fin blogg, tack för att du delar med dig av den.
  Du ger en väldigt fin sammanfattning både av den här sommaren och av vad
  skrivande handlar om.
  Man kan ha många olika anledningar till att vilja skriva naturligtvis men jag tror nog i alla fall att någonstans handlar det ändå om att man har något inneboende behov av att få uttrycka sig i ord. Jag skriver för att jag tycker det är så roligt framför allt. Det är ett sätt att skapa, och det är kul att se om man kan få ihop en berättelse. Helst då förstås någon som är bra. Det är både svårt och
  spännande att försöka hitta på olika karaktärer och sen se om man kan utveckla dem så att de blir trovärdiga. Sen gäller det ju förstås också att ha ett sammanhang för dem där de lever och verkar, överkommer svårigheter och växer som människor. Jag vet inte om jag någonsin blir nöjd med mina ansträngningar i det fallet, med det är roligt att försöka och se vad det kan bli av det hela.
  Det har varit så värdefullt att du har hjälpt mig att läsa mina texter och gett mig tips om hur jag kan få texten att flyta bättre där det behövs. Nu måste jag försöka klara mig själv ett tag, i alla fall tills jag kommer så långt att jag åtminstone har kunnat skriva ett första utkast. Då kanske jag kan höra av mig igen och se om du kan hjälpa mig och titta över det hela.
  Rallarrosor är väldigt fina, men jag håller med dig om att visserligen går nog sommaren mot sitt slut – men det märks då inte ännu.
  Kombucha har jag hört talas om men vet inte riktigt vad det är. Jag får nog försöka få tag på boken förstår jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *